Programok > Lovaglás

Lovaglás

Lovaglásra már rengeteg alkalmas helyszín és lovarda áll rendelkezésünkre szerte az országban. A tihanyi Belső-tó partján található lovardának azonban nincs párja. Ami rendkívül különlegessé teszi ezt a helyet, az nem egy csillogó-villogó építmény vagy modern technológia, éppen ellenkezőleg az az a fajta hagyománytisztelet és tradíció követés, aminek köszönhetően a lovakat, kiscsikókat, szamarakat és öszvéreket szinte a maguk természetes környezetében figyelhetjük meg, miközben egyszerre élvezzük a csodálatos panorámát. Az állatok annyira barátságosak, hogy nem egy testközeli barátságot is kötött kameránkkal.

Az élmény azonban nem lenne teljes a tulajdonos és üzemeltető Kötél Ferenc nélkül, akiből szinte sugárzik a lovak iránti szeretet és a munkája iránti alázat. A videókon az ő vezetésével járhatjuk körbe a lovardát és a legelőket, sőt lovaskocsin is körbe visz bennünket az egész tó partján. Mialatt szinte együtt zötykölődünk a lovaskocsin nem csak a lótartás mindennapjairól és a tó élővilágáról tudhatunk meg érdekes dolgokat, hanem sok humoros történetet is meghallgathatunk, például hogyan tért haza Feri első lovával egy vásárról, ahová eredetileg egy Trabantért indult.

NévCímElérhetőségekEgyéb tudnivalók
Kötél Ferenc8237 Tihany, Kiserdőtelepi út 10.Tel.: 87/714-747, 30/275-3293

Lószerszámozás

Lovagi torna

Lovaglás

Lovastúra a Belső-tó körül

Tihany info blog

Friss program és rendezvényinformációk olvashatóak a Tihany-info blogon.

Megújult a Tihany Turizmusáért Egyesület honlapja

Egyesületi összefogásban megújult az Tihany Turizmusáért Egyesület honlapja. Benne kulturális és programinformációk, valamint egy online szállás foglalási rendszer.