Programok > Utazás

Tihanyba gyakorlatilag földön, vízen és szárazföldön is eljuthatunk. Amennyiben a hagyományos szárazföldi lehetőség mellett döntünk a félszigetet megközelíthetjük autóval, taxival, vonattal, illetve busszal is. A kalandosabb élményre vágyóknak a Szántódról induló révet ajánljuk a figyelmükben, amellyel pár perc alatt elérhető Tihany a Balaton déli partjáról. Ha hajóval érkezünk a félszigetre, autó nélkül mindenképp érdemes valamelyik kisvonatot, a Dottót igénybe vennünk a faluba történő feljutáshoz, megspórolhatjuk a 4 km-es sétát a meredek emelkedőn. A színes kisvonatok látványa ugyanúgy hozzátartozik a tihanyi nyárhoz, mind a balatoni panoráma. Kicsiknek- nagyoknak egyaránt felejthetetlen élmény a település körbevonatozása a nyitott kis lokomotívokon.

A település megközelítése

Budapest felől

  • M7-es autópályán, majd Balatonaligától a 71-es főúton

Észak-nyugat felől

  • a 82-es főúton Győr felől, Veszprém, Balatonfüreden át
  • 84-es főúton Sopron felől Sárvár, Balatonedericsen át

Nyugatról

  • Körmend felől a 8-as főúton Veszprémig, majd Balatonfüreden át

Délről

  • Pécs ill. Kaposvár irányából Dombóváron, Tamásin át Szántódig, s onnan komppal

Minden irányból Balatonfüredig busszal illetve vonattal is megközelíthető, onnan pedig menetrendszerinti busz szállítja az utasokat.

Tihany info blog

Friss program és rendezvényinformációk olvashatóak a Tihany-info blogon.

Megújult a Tihany Turizmusáért Egyesület honlapja

Egyesületi összefogásban megújult az Tihany Turizmusáért Egyesület honlapja. Benne kulturális és programinformációk, valamint egy online szállás foglalási rendszer.